Se inchide Centrul Vechi din Bucuresti? :O

31 aug.

In dimineata asta m-au asaltat stirile conform carora s-ar inchide Centrul Vechi. Nu stiu despre ce e vorba, dar ceva-ceva trebuie sa fie. In ultimult timp am tot citit in presa diverse „catastrofe” pregatitoare parca.

Ba ca s-ar construi Catedrala Mantuirii Neamului langa Hanul lui Manuc. Am si fost acolo si chiar s-a turnat o fundatie enorma. De altfel am citit chiar ca la Palatul Parlamentului se construieste doar o catedrala miniaturala, cat o biserica normala, urmand ca adevarata Catedrala sa fie in alta parte.

Ba ca interese imobiliare importante ar face sa se inchida zona pentru a se reabilita cladirile vechi, cu bulina rosie si a se inlocui cu centre comerciale noi.

Oricare ar fi adevarul, un lucru e cert: Centrul Vechi e cel mai bun lucru care s-a intampla Bucurestiului de cand locuiesc eu aici. Asa cum e, cu ruine, cu case darapanate, cu locatari ilegali, cu scandaluri. Sper ca autoritatile sa constientizeze potentialul pe care care zona il are pentru locuitori si pentru turisti. Sper sa lase pe un loc secundar potentialul material pe care l-ar fructifica in urma unei eventuale „vanzari”.

Pareri? Petitii?

Au mai scris despre asta Cabral, Chinezu, Locke, Roxana, Doru Panaitescu, Mad Pinguin.

Reclame

Ai ceva de zis? Lasa-mi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: