>Alegeri prezidentiale 2009

6 dec.

>

Daca era ceva care sa ma faca sa mai scriu pe blog… alegerile astea erau. Nu ca ar mai fi ceva de spus doar ca vreau sa scriu si eu, pentru „posteritate” 3 lucruri care m-au marcat, strict din punct de vedere strategic:

1. Trasatura esentiala a romanilor, trasatura care marcheaza cel mai mult este emotionalul. Suntem niste latini balcanici: ne enervam usor si ne emotionam si mai usor. Ne emotionam la vederea unui om la pamant. Asta ne face sa ne simtim mari prin comparatie cu el si automat marinimosi. Basescu era ieri un barbat puternic, cu un aer superior, arogant. Acum e cazut la pamant in fata unor inamici care nu joaca corect, e linsat de trusturi media si moguli. Noi suntem niste latini balcanici. Care e probabilitatea sa nu simtim compasiune fata de victima? Cum a putut Geoana sa joace atat de prost?

2. Probabil nu e raportul corect, dar de dragul argumentului o sa zic ca probabil 3 din 10 cuvinte spuse de Basescu (cea mai mediatizata voce de saptamani incoace) este „mogul”. Deci: mogulii sunt public ennemies no. 1, 2, 3. Tot ce trebuie sa ORICINE, cu atat mai mult un contra candidat la prezidentie este sa stea departe de ei. Alaturarea cu ei ar putea fi finalul. Cu 3 zile inainte de alegeri, in miezul noptii, faci vizite la domiciliu. Cum a putut Geoana sa joace atat de prost?

3. Cred ca alegerile astea ne-au clarificat multe lucruri despre noi. Mi-ar placea sa le mai putem amana o luna macar si sa avem sansa sa votam din nou in primul tur. Cred ca lucrurile ar arata cu totul si cu totul altfel.

Reclame

Ai ceva de zis? Lasa-mi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: