>Crima perfecta sau cum s-ar putea organiza evenimente fara acoperire

13 mart.

>Sa luam un caz aproape ipotetic…

Se da o organizatie de studenti si absolventi, mediu cunoscuta in piata, sa ii zicem Organizatia T. Organizatia T se hotaraste sa inceapa procesul de promovare printr-un eveniment premium, adresat GM-ilor, HRM-ilor si studentilor de top.

Organizatia T intocmeste o schita a evenimentului propriu (100% inventata, fara confirmare prealabila) cu cei mai buni speakeri existenti in piata la acel moment:
– workshop HR – lector Dl. X, HRM Multinationala 1,
– workshop PR – lector Dna Y, PR Manager Multinationala 2,
– workshop MK – lector Dl. Z, Marketing Manager Multinationala 3, etc. etc.

Cu aceasta schita se duc la o companie mare, interesata sa-si consolideze imaginea in randul tinerilor preocupati de propria dezvoltare personala si de consolidarea unei cariere de succes, sa zicem Coca-Cola (i-am ales pt. ca stiu ca ei sunt preocupati de aceasta zona). Cei de la Coca-Cola accepta sa sponsorizeze evenimentul, impresionati de lista de speakeri 100% „inventata” de Organizatia T.

Cu sponsorship de la Coca-Cola si cu lista de mega-ultra-speakeri, Organizatia T se duce la cel mai mare trust media si le prezinta evenimentul si propunerea de parteneriat media. Trustul media este impresionat de lista de speakeri si de sponsorul Coca-Cola si incheie acord de parteneriat cu Organizatia T, intrand cu cele mai populare canale media pe care le are!

Cu sponsorship de la Coca-Cola si cu acordul de parteneriat semnat de marele trust media, Organizatia T se duce la toti speakerii adusi initial „din burta” in agenda evenimentului si le vorbeste despre evenimentul sustinut de Coca-Cola si Super Canalele TV, Publicatia Financiara A si Publicatia de Management B ca parteneri media principali. Speakerii, impresionati de pleiada de nume sonore ce sustin evenimentul, accepta cu bucurie sa participe in calitate de lectori in panelul evenimentului.

Teoretic, iata cum se poate o „crima” perfecta.

Reclame

5 răspunsuri to “>Crima perfecta sau cum s-ar putea organiza evenimente fara acoperire”

 1. cristinutza 22 mai 2008 la 11:52 #

  >Pe bune? Si merge? Ca ma gandesc sa incerc si eu 🙂

 2. IN-HR 3 iulie 2008 la 10:48 #

  >ne poti da un exemplu care a functionat :)?

 3. Cristina 10 iulie 2008 la 15:13 #

  >Nu am un exemplu care a functionat. La un moment dat insa am fost solicitata sa intru impreuna cu Profesiionline.ro intr-un parteneriat care parea (dar nu s-a dovedit in cele din urma) ca nu are acoperire. Traiectoria pe care parea ca au urmat-o organizatorii era mai mult sau mai putin cea descrisa in post. Parteneriatul nu s-a finalizat. 🙂

 4. sufletdecarte 1 februarie 2011 la 21:43 #

  >Asta seamana cu povestea urmatoare:Morris ii spune fiului sau: "Vreau sa te casatoresti cu o fata pe care o aleg eu."Fiul raspunde:"Imi pare rau, dar imi voi alege singur mireasa."Morris:"Bine, cum vrei, dar ma gandisem la fiica lui Bill Gates."Fiul: "Ok atunci, raspunsul meu este da." Morris se duce apoi la Bill Gates si-i spune:"Am gasit un sot pentru fiica ta."Bill Gates:" Fiica mea este prea tanara pentru a se casatori."Morris: "Pacat. Tanarul este vicepresedinte la World Bank."Bill Gates: "Ok atunci, raspunsul meu este da." In final, Morris se duce la presedintele World Bank si-i spune:"Cunosc un tanar pe care-l recomand ca vicepresedinte al bancii."Presedintele: "Dar sunt deja mai multi vicepresedinti decat este necesar."Morris: "Da, dar acest tanar este ginerele lui Bill Gates."Presedintele: "Ok atunci, raspunsul meu este da."

 5. Cristina 2 februarie 2011 la 9:58 #

  >hehe, misto!da, exact asa se poate face… 🙂

Ai ceva de zis? Lasa-mi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: