>Eveniment HR Club – Recompense Toatale

24 Feb

>

HR Club a organizat joi, 21 februarie, un seminar intern pe tema Recompense Totale – Bune practici in contributia strategiilor de compensatii si beneficii la cresterea productivitatii si a motivarii angajatilor.

Aici, aici si aici sunt materialele indicate pre-eveniment de organizatori pentru o imagine cat mai clara asupra temelor de dezbatere. Scopul seminarului a vizat:
– pe de o parte familiarizarea cu strategiile de compensatii si beneficii practicate in piata in acest moment prin prezenta catorva reprezentanti ai companiilor cu o strategie relevanta in domeniu – Florin Citu, directorul Departamentului Piete Financiare al ING Bank Romania, Daniela Rohan, Director Executiv RU Unicredit Tiriac Bank, Anca Podoleanu, Vice-presedinte HR Vodafone, Radu Panait, Vice-presedinte HR Ursus Breweries, Florin Petrescu, Director Resurse Umane Citi Bank)
– pe de alta parte, cu modalitatea in care se realizeaza studiile salariale, precum si cu tendintele previzionate pe 2008 de specialisti in domeniu, din companii de consultanta: Alina Popescu, coordonator departament Reward Information Services Hay Romania, Madalina Popescu, Managing Partner Pluri Consultants, partener Hewitt, Oana Botolan, Managing Partner Consulteam, partener Mercer, Horatiu Cocheci, coordonator studiu salarial anual realizat de Price WaterHouse Coopers, Daniela Belingher, Director General GBP Pro Consulting, partener Watson Wyatt Data Services.
In curand pe Profesiionline.ro, la sectiunea „evenimente”, vom avea integral materialele filmate la fata locului. Pana atunci, spicuiesc „la cald”:
Florin Citu, directorul Departamentului Piete Financiare al ING Bank Romania – Climatul macreoeconomic „in deriva”, din Romania, cresterea inflatiei, a preturilor si cursul valutar fluctuant vor avea un efect negativ asupra angajatilor, dar piata fortei de munca se va regla de la sine in urmatorii trei-patru ani.

Pe fondul climatului economic international instabil, care se rasfrange si asupra Romaniei, forta de munca va fi din ce in ce mai mobila, iar angajatii vor avea pretentii din ce in ce mai mari, in special referitoare la cresteri salariale.

O alta mare problema pe care Romania o are, in 2008, este anul electoral. In aceasta perioada, tendinta este ca salariile in sectorul public sa se majoreze consistent, ceea ce da senzatia ca totul este bine, economia este sanatoasa, iar oamenii vor fi tentati sa se imprumute cat mai mult, fara a constientiza, insa, riscul. In acest fel, autoritatile introduc morfina in sistem.
Si in 2008, se va mentine deficitul de lucratori calificati, cei mai cautati salariati fiind, in continuare, cei din constructii, textile, hoteluri si restaurante sau cei din sectorul financiar-bancar. In acelasi timp, presiunea pe angajati se va mentine, pentru ca lipsa personalului calificat va duce la o folosire la maximum a celor existenti, care vor deveni mai stresati si vor face fata cu greu sarcinilor profesionale. Desi cresterea economica din ultimii ani a creat locuri de munca, rata persoanelor angajate, dupa 2002, a fost negativa, adica numarul salariatilor care au iesit din piata muncii a fost mai mare decat a celor care au intrat. Acest fenomen va mai dura trei-patru ani, dupa care piata muncii se va regla de la sine, fara ajutor din afara.
Daniela Rohan, Director Executiv RU Unicredit Tiriac Bank – Romania este unul dintre statele in care salariile au crescut cel mai mult in 2007, respectiv cu 12%, in termeni reali, cifra care a situat-o alaturi de Rusia si China. Totodata, toate companiile din Romania au raportat o crestere economica anul trecut, peste 70% raportand o crestere cu doua cifre. Desi nivelul salariului este important pentru angajati, un accent deosebit se pune pe partea non-fiananciara, pe recompense si beneficii, dar si pe calitatea vietii din companie si pe intelegerea cu colegii si cu sefii.
In domeniul bancar, fluctuatia de personal a fost de 25%, in ultimii doi ani, iar atragerea de talente este din ce in ce mai grea, pentru ca, in randul persoanelor cu studii superioare, somajul este sub un procent, practic inexistent.
Restul informatiilor, integral, post-event, in inregistrarea video Profesiionline.ro, in curand… promit sa anunt.
Later edit – inregistrarile video de la eveniment AICI!
Anunțuri

2 răspunsuri to “>Eveniment HR Club – Recompense Toatale”

  1. Alex 17 Martie 2008 la 6:24 #

    >Din pacate lumea inca pune mare accent pe partea financiara fara sa analizeze si imposibilitatea cheltuirii acestor bani in conditiilea in care petrec la job intre 10-12 ore. Se pare ca romanii nu vad decat 2 directii: cariera sau familie. Nu au gasit inca balanta intre cele 2.

  2. G 17 Martie 2008 la 14:51 #

    >Alex, din cate inteleg eu de la cei mai instruiti in aceasta directie decat mine, e vorba despre o problema internationala, nu doar romaneasca. Ba chiar as zice ca la noi situatia „s-a agravat” doar in ultimii cativa ani. Am cunoscut cativa candidati de-ai mei plecati din tara sa lucreze in posturi de top in organizatii, carora le era fizic dor de ritmul si stilul romanesc de lucru mai relaxat, mai familiar.

Ai ceva de zis? Lasa-mi un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: